srijeda, 30. studenoga 2011.

NK VUK, Split

Veliki broj zaljubljenika ,kolekcionara,trgovaca,vlasnika antikvarijata ,znatiželjnika dnevno prođe kroz prostorije udruge u slavićevoj ulici. Kažu da kvantitet ne daje kvalitet ,ali u ovom slučaju je obrnuto.Mnoštvo predmeta što u rukama gore navedenih ugleda svjetlo dana budu i takovi rariteti da i dugogodišnji kolekionari i eksperti u svome području nisu imali prigodu vidjeti ih prije ,a kamoli uživo razmotriti.
Razmjena koja je svakodnevna na osnovu istaknutog bude toliko zanimljiva da se riječima ne može opisati ,to treba doći i vidjeti.Borba za svaku značku,hvaljenje markica,preuveličavanje vrijednosti običnog ključa od konobe ,ne bi da je ključ od raja,optuživanje za varanje i sve to s osmijehom na licu dok se ispija tko zna koja po redu kava.
Nekidan je jedna po izgledu sasvim obična značka izazvala ogromnu buru kod nazočnih.Sjedio sam sa strane i slušao oduševljene komentare dok su je jedan po jedan uzimali u ruke ,pogledavajući je ,malo je reći sa obožavanjem.
Meni je bilo neobično kako se odrasli ljudi kao mala djeca vesele znački.Ali su mi objasnili da to nije obična značka ,već eksponat muzejske vrijednosti koji se viđa isto tako rijetko kao i čovječja ribica.Radi se o znački nogometnog kluba VUK iz SPLITA koji je ugašen davne 1918 godine i zato su ta obilježja tako raritetna .Da bi i vi vidjeli o čemu se radi donosimo vam fotografiju
nogometni klub VUK-SPLIT

SPLIT