utorak, 24. travnja 2012.

FILATELIST

 U životu kolekcionara svaki novi dan je plovidba uzburkanim morem ,punim nepredvidivih događanja.
Stalna potraga za nedostatnim predmetom ,zahtjeva kao u nekom krimi filmu mnoštvo ispitivanja ,pregovaranja ,malih sitnih lukavstava da bi u konačnici ,okrenuvši se ,analizirajući taj dan shvatio da je kolekcija nadopunjena novim brojem poznanstava ,a ne žarko žuđenom stvari zbog koje i jesi vodio tolike isprazne govore.
Ta činjenica najbolje oslikava život onoga koji u polumraku svoje sobe ,pod upaljenom lampom strastveno slaže male sitne komadiće papira ,koje je tko zna u kojem trenutku ,netko sasvim nepoznat ,ovlažio jezikom ,zaljepio na dopisnicu poslavši na drugi kraj svijeta.i ni u snu ne razmišljajući da  će postojati osoba toliko "bolesna" koja će isti taj papirić ,pincetom ,pod lupom pobožno spremiti  u album ,kao u neku nepoznatu škrinju sa blagom.
Što ima u tome ,zašto naizgled pametna osoba radi takove djetinjaste radnje pitaju se sasvim obični ljudi.Sa strane to im izgleda smiješno.da budemo sasvim iskreni bolesno.
Onaj iz polumraka da ga isto to upitaju ,podigao bi glavu ,namrštio facu , i odloživši pincetu ,tihim glasom bi odgovorio  "svi imamo svoje bolesti ,ovo je moja ,a vi gospodine držite se svoje "

SPLIT