utorak, 7. svibnja 2013.

HAJDUKOVI ŠOLDI

   Hajdukov marketinški odjel danas je predstavio najnoviji proizvod naziva "Hajdukovi šoldi" koji bi trebao dodatno napuniti poljudsku blagajnu. Radi se o tokenima, novčićima koji će se prodavati na aparatima koji bi trebali biti postavljeni na najfrekventnijim mjestima u gradu.
Suveniri su napravljeni u tri verzije, na poleđini prve je Poljud, drugoj je na poleđini grb Dalmacije, dok se u trećoj radi o stalku s oba novčića. Prve dvije verzije koštaju 30 kuna, dok je cijena treće 100 kuna.
- Ciljana skupina su navijači i turisti, nadamo se da će ovaj proizvod imati uspjeha, u Europi se prodaje u milijunima. Mi se nadamo najboljem, ali vidjet ćemo kako će tržište reagirati. Hajduk nema nikakvih troškova što se tiče izrade, dok je naša zarada na prva dva proizvoda 5 kuna čisto, a od drugog koji košta 100 kuna Hajduku ide čisto 18. Učinak od prodaje moći će se pratiti na našoj stranici. Prvi aparat bit će postavljen već uoči utakmice s Lokomotivom, ali još uvijek nismo odlučili hoće li se on nalaziti na centru Rive ili u kafiću koji se nalazi u sklopu Poljuda. Kasnije planiramo postaviti još 3 ili 4 aparata, možda na aerodrom ili trajektnu luku kako bi bio dostupan turistima. Kada dođu u Split stranci često pitaju gdje se mogu kupiti obilježja Hajduka, te mi smatramo da je ovaj proizvod idealan podsjetnik na Split, Hajduk i Dalmaciju - kazao je Hajdukov direktor marketinga Aljoša Bašić.
Hajdukove šolde izrađuje tvrtka Signum Croaticum koja ima ekskluzivni ugovor s Hajdukom, što znači da drugi klubovi ne mogu od njih dobiti slične proizvode.
- Novčić je napravljen u 3D izvedbi, kalup je napravljen u Engleskoj i ovo je najkvalitetniji takav proizvod na tržištu. Radi se o ručnom radu, 80 posto posla obavlja se u Hrvatskoj, a sam token je promjera 31 milimetar, debljine 2.5 milimetara i težak je 21 gram. Boja mu je 99 posto identična zlatu. Ove godine u Europi je prodano 52 milijuna tokena - kazao je Vjekoslav Grgantov iz Signum Croaticuma nešto o detaljima proizvoda.
Inače, za prvu ruku izrađeno je 10 tisuća ovakvih tokena, a po potrebi može se dogovoriti i specijalna edicija u slučaju europskih utakmica ili velikih derbija.
 http://www.dalmacijanews.com/Hajduk/View/tabid/88/ID/118249/Hajdukovim-soldima-puni-se-poljudska-blagajna.aspx

Nema komentara:

Objavi komentar

komentirajte,pitajte,ocjenjujte,sudjelujte u stvaranju bloga

SPLIT