srijeda, 5. lipnja 2013.

MILITARIJA-aukcije.hr

Kolekcionari militarije su jedna od najzanimljivijih vrsta sakupljača.Mnogi bi pomislili da su to neki tamo tipovi ,ufurani u oružje,ratoborni,i u prvom redu ,glupi.Kako bi se grdno prevarili.Nije da među njima nema ovakovih osoba,ali im je broj minimalan u usporedbi sa većinom.Ne tako davno završen rat,bio je ili jest razlog čuvanja predmeta iz tog doba,njihovog uređivanja,predstavljanja,razmijenjivanja,sakupljanja, bar na ovom našem prostoru,dok je u svijetu to duga tradicija.
Sakuplja se sve od oznaka,dokumenata,oružja,uniformi,fotografija,opreme,ordenja,medalja itd.
Kad ih čovjek vidi sa kojom ushićenošću drže novu stvar u ruci,ili kad pričaju o nečemu što su nabavili ,pomislio bi da su najmanju ruku kolekcionari leptira,a ne tako macho stvari kao što je militarija.
Biti uz njih znači imati povlasticu ,naročito za one koji vole povijest,jer u pričama,razgovorima mogu naučiti i spoznati mnoštvo događaja koje ne znaju ni vrli historijografi.
Za one neupućene  predstavljanje  militarije,a za kolekcionare mogućnost nabave
http://www.aukcije.hr/item.php?id=2321377
platnena oznaka
mornarička kapa-časnik
us army kapa
futrola za pištolj

1 komentar:

  1. Slažem se sa tobom u potpunosti nepoznati prijatelju. I sam sam strastveni sakupljač militarije i onaj ko nije držao u ruci neki komad od prije ko zna koliko godina i osjetio dio prošlosti ili povijesti ne zna kakav je to osječaj. Čovijek o bilo čemu zna onoliko koliko ga zanima. Žao mi je ljudi koje ništa ne interesira a kad pričaju kao da imaju sedam fakulteta a ne znaju ni gdje su šuplji. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši

komentirajte,pitajte,ocjenjujte,sudjelujte u stvaranju bloga

SPLIT